Inauguració-esKITSCHos

esKITSCHos

Toni Pons, junt a la seva dona Inés Català, començaren una profusa col·lecció de sabates singulars de totes les mesures, colors, formes i procedències a partir del 1975.

El calçat és el protagonista indiscutible d’una col·lecció que es mostra en totes les formes imaginables. Alguns dels objectes exposats no tenen més finalitat que la de ser contemplats. Altres, però, són objectes pensats per a ser usats quotidianament. Tan sols cal acurar un poc la mirada per adonar-se’n de que aquests objectes aparentment inservibles són en realitat cossiols, clauers, encenedors, etc. Hi ha també sabates de princesa del conte de la Ventafocs, sabates amb imatges religioses, fantàstiques reproduccions de sabates d’arreu del món i souvenirs de Lluc, Galicia, Madrid, Portugal o Holanda que indiferentment prenen forma d’esclops com si fossin quelcom de característic de cada un d’aquests indrets.