Banco de zapatero manual

Sabates de col·lecció

La indústria de Mallorca s’ha especialitzat en el disseny de calçat d’alta qualitat de pell per a home i dona, encara que també en la fabricació d’espardenyes, calçat esportiu, calçat per a nens o calçat ortopèdic. Moltes empreses s’han obert a seguir les tendències de la moda més innovadora. Fins i tot dissenyadors locals han creat models que s’han convertit en tendència, i les seves creacions són conegudes a tot el món.

A l’exposició permanent del Museu es pot apreciar una magnífica col·lecció de sabates elaborades per diverses empreses mallorquines al llarg del segle XX. Tot i que cada sabata és el reflex d’una manera particular d’entendre el calçat, una visió conjunta de tota la col·lecció mostra un nexe comú: la concepció de la sabata com un objecte de gran qualitat treballat acuradament des de l’essència artesanal, malgrat la introducció de la maquinària industrial en el procés de fabricació.

Avui moltes de les fàbriques presents al Museu han tancat ja les seves portes. No obstant això, encara queda un prestigiós grup d’empreses de calçat que continuen actives i realitzen productes d’una gran qualitat i rellevància nacional i internacional. És el cas de Lottusse, Miquel, Bestard, Comes, Camper, TLB, Carmina o Vidal, una mostra de les quals es pot apreciar a la vitrina del “Calçat avui”.