Peça del mes

Presentació de la Peça del Mes | CONFERÈNCIA

Presentació de la peça del mes d’abril: “La màquina d’encunyar en cirucular, a càrrec d’Antoni Ramis Dols, sabater. La peça romandrà al vestíbul del Museu del Calçat i de la Indústria durant tot el mes d’abril.

 

Ramis treballà com a troqueler del 1973 al 1983 a ALSA Española, una fàbrica de Sencelles on es fabricaven tacons, soles, mitges soles i plantilles. Aquesta màquina servia per tallar tacons de cuir: es col·locava un encuny (“troquel”) sobre la base, es trepitjava el pedal que feia baixar amb força la plataforma superior i, gràcies al cop, quedava el tacó tallat. Encara que inicialment aquests complements de la sabata es feien a les fàbriques de calçat, a partir del creixement dels anys cinquanta, començaren a sorgir indústries auxiliars que es dedicaren exclusivament a la realització d’aquests complements.

L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia.